Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mini zserbó korongok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 0,5 csapott kávéskanál só

Töltelékhez

  • 7 dkg darált dió
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • étcsokoládé (a tetejére )

Elkészítése

Tészta elkészítése

A hideg vajat és a lisztet gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a vaníliakivonatot. A masszából két rudat formázunk, fóliába csomagoljuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivett rudakat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd dió nagyságú golyókat formázunk belőlük. A tésztát hagyjuk kicsit felmelegedni szobahőmérsékleten, különben repedezni fog formázás közben.

Töltés és sütés

A golyók közepébe egy gömbölyű végű fakanállal mélyedést nyomunk, amelyet megtöltünk a darált dió és a sárgabaracklekvár sűrű keverékével. A megtöltött tésztagolyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A kekszek ekkor még puhák, de hűlés közben megszilárdulnak, ezért nem szükséges tovább sütni.

Befejezés

A megsült korongokat rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük. Opcionálisan olvasztott étcsokoládéval bevonhatjuk a tetejüket.

Tipp

A töltelékbe nem szükséges cukrot tenni, mivel a tészta kellően édes. Ünnepekre is tökéletes aprósütemény, mert jól záródó dobozban napokig friss marad, és akár előre is elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mini-zserbo-korongok/