Elkészítése
A piskótához a tojássárgákat, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a cukros tojáshoz öntjük és jól összedolgozzuk. Ezután a tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
Zsírozott, lisztezett gáztepsibe (31*38 cm) öntjük a masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és kb 15 percig (tűpróbáig) sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét összekeverjük a kakaóporral, a tojássárgáját pedig a porcukorral. Összeöntjük a két keveréket és jól összedolgozzuk. Felverjük a tojásfehérjét habbá és óvatos mozdulatokkal a krémhez forgatjuk, majd hűtőbe tesszük.
Egy nagy pogácsaszaggatóval a kihűlt piskótát kiszaggatjuk, majd félbevágjuk a korongokat és megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a tetejét és a külsejét is körbekenjük.
Díszítésnek kókuszreszeléket szórunk rá. Hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!









