Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Minitorták kakaós-mascarpone krémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 4 tojás
  • 27 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz (meleg)
  • 27 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál porcukor

A díszítéshez

  • 1 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítése

A piskótához a tojássárgákat, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a cukros tojáshoz öntjük és jól összedolgozzuk. Ezután a tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.

Zsírozott, lisztezett gáztepsibe (31*38 cm) öntjük a masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és kb 15 percig (tűpróbáig) sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét összekeverjük a kakaóporral, a tojássárgáját pedig a porcukorral. Összeöntjük a két keveréket és jól összedolgozzuk. Felverjük a tojásfehérjét habbá és óvatos mozdulatokkal a krémhez forgatjuk, majd hűtőbe tesszük.

Egy nagy pogácsaszaggatóval a kihűlt piskótát kiszaggatjuk, majd félbevágjuk a korongokat és megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a tetejét és a külsejét is körbekenjük.

Díszítésnek kókuszreszeléket szórunk rá. Hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/minitortak-kakaos-mascarpone-kremmel/