Mintapiskóta elkészítése
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat és a lisztet. A masszát ételfestékkel színezzük, majd pár percre hűtőbe tesszük. Habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe szív alakú mintákat rajzolunk vele. A mintát hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a fő piskóta.
Piskóta tészta elkészítése
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és óvatosan a tojásos masszába forgatjuk. Az elkészült piskótatésztát a mintára öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben kb. 25–30 perc alatt megsütjük. A megsült piskótát sütőpapírról leválasztjuk, és még melegen egy konyharuhába tekerjük.
Krém elkészítése
A vajat a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Közben a pudingport a tejben, 1 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A zselatint kevés vízben feloldjuk és felmelegítjük, majd a pudinghoz keverjük. Ezután a mascarponét a vajas keverékhez adjuk, majd a pudinggal együtt krémesre dolgozzuk. Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez forgatjuk.
Összeállítás
A kihűlt, feltekert piskótát óvatosan kiterítjük, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd ismét feltekerjük. Hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Tipp
A mintát nemcsak szív alakban, hanem más formákkal is elkészíthetjük, így mindig egyedi piskótatekercset kapunk. A krémet variálhatjuk csokoládés vagy gyümölcsös pudinggal is, attól függően, milyen ízvilágot szeretnénk.