Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mintás tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Minta

  • 1 db tojásfehérje
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • ételfesték

Piskóta

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Elkészítése

Minta:

A vajat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásfehérjét, majd a lisztet, végül az ételfestéket. A masszát habzsákba töltjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a mintát a papírra nyomjuk. Ezután a tepsit hűtőbe tesszük addig, amíg elkészítjük a piskótamasszát.

Piskóta:

A hozzávalókból a szokásos módon piskótamasszát készítünk. Elővesszük a hűtőből a mintázott sütőpapírt, ráöntjük a piskótatésztát, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Amikor elkészült, még melegen kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

Töltelék:

A pudingport elkeverjük a liszttel és a cukorral, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett felfőzzük, amíg sűrű nem lesz.

Közben a margarint a cukorral habosra keverjük. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a margarinos krémet, végül belekeverjük a darált diót is.

A kihűlt piskótát kitekerjük, megtöltjük a diós-vaníliás krémmel, majd újra feltekerjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mintas-tekercs/