Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mirinda szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kakaó

A túrókrémhez

  • 25 dkg puha vaj
  • 50 dkg túró
  • 5 dkg porcukor

A tetejére

  • 7,5 dl mirinda
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 10 dkg cukor

Elkészítése

Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd a kakaót a liszttel egy külön tálban összekeverjük. A felvert tojásfehérjét és a kakaós lisztet felváltva, óvatosan hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez, hogy a tészta könnyű maradjon. A masszát 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A vajat, a túrót és a cukrot összekeverjük, amíg egyenletes, krémes állagú lesz. Ezt a krémet egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára.

A pudingport egy kevés üdítővel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a maradék üdítőt is beleöntjük. Folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Amikor már kihűlt, és kezd kissé szilárdulni, óvatosan ráöntjük a túrókrém tetejére.

A süteményt hűtőbe tesszük 3-4 órára, hogy a rétegek szépen összeálljanak. Ezután szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mirinda-szelet-3/