Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mirinda szelet különlegességét a narancsos üdítőből készült pudingréteg adja. A kakaós alap és a túrós krém harmonikusan egészíti ki a tetején lévő narancsos réteget.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
csehborbala
Beküldte: 2017.11.23.

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítése

Piskóta:

A tojások sárgáját a cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd fakanállal a tojásos alaphoz adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt gáztepsibe (38*44 cm) simítjuk és előmelegített, 180 °C-os sütőben körülbelül 35 perc alatt megsütjük.

Krém:

A margarint a porcukorral kikeverjük, majd beledolgozzuk a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük a krémet.

Narancsos réteg

A pudingport a cukorral és kevés üdítővel csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék üdítőt, majd sűrűre főzzük. Miután langyosra hűlt, a túrókrém tetejére simítjuk.

Hűtés és szeletelés:

A süteményt addig hűtjük, amíg a pudingos réteg teljesen megdermed. Ezután szeletelve kínáljuk.

Tipp:

A süti tetejét díszíthetjük narancskarika szeletekkel vagy reszelt narancshéjjal, így még mutatósabb lesz. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a túrókrémbe kevés narancslevet is keverhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
csehborbala
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is