Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mirinda szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 9 tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1,5 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromhéj

Tetejére:

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 7 dl szénsavas narancsos üdítő

Elkészítése

Piskóta:

A tojások sárgáját a cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd fakanállal a tojásos alaphoz adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt gáztepsibe (38*44 cm) simítjuk és előmelegített, 180 °C-os sütőben körülbelül 35 perc alatt megsütjük.

Krém:

A margarint a porcukorral kikeverjük, majd beledolgozzuk a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük a krémet.

Narancsos réteg

A pudingport a cukorral és kevés üdítővel csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék üdítőt, majd sűrűre főzzük. Miután langyosra hűlt, a túrókrém tetejére simítjuk.

Hűtés és szeletelés:

A süteményt addig hűtjük, amíg a pudingos réteg teljesen megdermed. Ezután szeletelve kínáljuk.

Tipp:

A süti tetejét díszíthetjük narancskarika szeletekkel vagy reszelt narancshéjjal, így még mutatósabb lesz. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a túrókrémbe kevés narancslevet is keverhetünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mirinda-szelet-7/