Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mirinda szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 9 tojás
  • 9 evőkanál porcukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 1 kg túró
  • 25 dkg margarin
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 10 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
  • 2 citrom reszelt héja és leve

Máz

  • 1,4 liter szénsavas mirinda üdítő
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 11 evőkanál cukor

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a kakaót és a sütőport.

A tojások fehérjét habbá verjük. A kikevert tojássárgához adjuk a kakaós, sütőporos lisztet apránként a habbal felváltva fakanállal és óvatosan összeforgatjuk.

Sütőpapírozunk vagy zsírozunk és lisztezünk egy 30*35 cm-es tepsit és a masszát beleöntjük és megsütjük 180 fokon kb 35-40 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!

A túrót, a margarint, a cukrokat, a citromok héját és levét, amit csak akkor tegyünk bele ha nagyon száraz a túró, nálam az volt, robotgéppel jól kikeverjük.

Betesszük a hűtőbe amíg a mázat elkészítjük.

Az üdítőből öntünk ki annyit, amiben a pudingporokat elkeverjük, a többi üdítőt feltesszük forrni. Amikor az üdítő már forr, hozzáöntjük a kikevert pudingot és állandó keverés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

A kihűlt kakaós piskótára rákenjük a túrókrémet és ráöntjük a langyosra hűlt üdítős zselét. Legalább 2 órát hagyjuk a hűtőben dermedni szeletelés előtt.

Jó étvágyat kívánok.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mirinda-szelet-8/