Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ezt a receptet többek közt a volt anyósom saját jegyzetelésű sütis füzetéből sütöttem meg. Ő már ugyan nem él, de a receptjeit én fogom tovább éltetni. Sorban sütöm őket meg, és majd küldöm be.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Ildikó Hajdu
Beküldte: 2013.10.22.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezután beleforgatjuk a réteslisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. A masszát közepes méretű, kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, majd közepes hőfokon készre sütjük.

Krém

A tejet, a tojást és a réteslisztet folyamatos keverés mellett sűrű péppé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, végül a kihűlt péppel simára dolgozzuk.

Összeállítás

A megsült és kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, majd tortabevonó csokoládéval bevonjuk a tetejét. Hűtőben dermesztjük, amíg a csokoládé teljesen megszilárdul, ezután szeletelve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Ildikó Hajdu
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is