Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Miskolci szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • kb 20 dkg rétesliszt
  • 3 dl tej
  • kakaópor
  • 15 dkg margarin
  • tortabevonó
  • 5 dkg dió (durvára tört )
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítése

Tészta

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezután beleforgatjuk a réteslisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. A masszát közepes méretű, kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, majd közepes hőfokon készre sütjük.

Krém

A tejet, a tojást és a réteslisztet folyamatos keverés mellett sűrű péppé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, végül a kihűlt péppel simára dolgozzuk.

Összeállítás

A megsült és kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, majd tortabevonó csokoládéval bevonjuk a tetejét. Hűtőben dermesztjük, amíg a csokoládé teljesen megszilárdul, ezután szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/miskolci-szelet/