Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorókrémes donut sütőben sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fánkokhoz

  • 165 g finomliszt
  • 10 g kakaópor
  • 7 g sütőpor
  • 2 g só
  • 60 g kristálycukor
  • 50 g barnacukor
  • 100 g mogyorókrém
  • 45 g puha vaj
  • 1 tojás
  • 0,5 teáskanál vaníliaaroma
  • 100 g tej

Glazúrhoz

  • 150 g porcukor
  • 150 g mogyorókrém
  • 4 dl tej
  • 0,5 teáskanál vaníliaaroma

Díszítéshez

  • mogyoró krokant
  • reszelt csoki
  • színes cukor

Elkészítése

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a donut formákat vékonyan kivajazzuk.

A lisztet a kakaóporral, sütőporral és sóval elkeverjük.

A cukrokat a mogyorókrémmel és a vajjal elkeverjük, majd beleütjük a tojást és belelocsoljuk a vaníliaaromát is, majd alaposan elkeverjük.

Egy spatula segítségével 3 adagban felváltva adjuk hozzá a tejet és a lisztes keveréket. Lisztes keverékkel zárjuk a sort.

Egy habzsákba töltjük a masszát, ebből a legkönnyebb a formákba adagolni.

A fánksütő formák mélyedében kb 3/4-ig érjen a massza, egy csíkot húzunk körbe mindegyik mélyedésbe. Kb 10 perc alatt készre sülnek. Tűpróbával ellenőrizhetjük.

Rácsra téve hagyjuk kihűlni, addig keverjük össze a glazúrt. Minden hozzávalót egy kis tálba mérünk, majd jó alaposan összekeverjük.

Annyi tejet adjunk hozzá, hogy még sűrű, de folyós masszát kapjunk. Ha túl híg, nem lesz szép a bevonat.

A kihűlt fánkok tetejét belemárjuk a glazúrba, majd egy rácsra téve hagyjuk, hogy szépen lecsepegjen az oldalán a felesleg.

Kedvünkre megszórhatjuk bármivel, ami van otthon, legyen az liofilizált gyümölcs, darabolt mandula, dió, bármi.

Hagyjuk száradni a mázat, majd fogyaszthatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mogyorokremes-donut-sutoben-sutve/