Elkészítése
Hozzávalók:
egy 30*38 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 7 tojás
- 7 ek porcukor
- 7 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Tetejére:
- 1 ü 300 grammos mogyorókrém
- 2 nagyobb banán
- 6-7 nagy szem földieper
- 3 érett kivi
- 2 cs piros tortazselé (összesen kb 1/2 liter)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezalatt a gyümölcsöket előkészítjük. Megmossuk, lecsepegtetjük, hámozzuk és szeletekre vágjuk.
A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, vastagon rákenjük a mogyorókrémet, majd az előkészített gyümölcsszeleteket gusztusosan elhelyezzük rajta.
Végül a gyümölcskocsonyát a tasakon leírtak szerint elkészítjük és bevonjuk vele a gyümölcsök tetejét. Hűtőbe téve 1/2 óra elteltével szeletelhető.
[box style=”info”]A gyümölcsvariáció ízlés szerint változtatható, sőt befőttel is nagyon finom! :)[/box]

