Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 4 tojás
- 26 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 20 g sütőpor
- 60 dkg finomliszt
- 5 dl tej
- 4 evőkanál mogyorókrém
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A puha margarint a tojásokkal, a cukorral és a sóval habosra keverem, majd felváltva hozzáadom a sütőporos lisztet és a tejet.
Két részre osztom a masszát és az egyik felébe belekeverem a mogyorókrémet és a kakaóport.
Egy 25*39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelek, utána felváltva teszem bele a kétféle tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütöm kb 25-30 perc alatt.
A sütés vége felé egy vékony pengéjű késsel ellenőrzöm, hogy elkészült-e. Ha már nem ragad rá a tészta, kiveszem a sütőből és egy rácsra téve kihűtöm.
Miután kihűlt, porcukorral meghintem és felszeletelve tálalom.