Az egyik kiterített leveles tésztát a rövid oldalával felfelé helyezzük a munkafelületre, és vastagon megkenjük mogyorókrémmel. A másik tésztalappal befedjük, majd a széleit levágjuk úgy, hogy karácsonyfa formát kapjunk.
A fa „ágait” úgy készítjük, hogy a két oldalt egyenlő csíkokra bevágjuk, de a középső vonalat nem vágjuk át. Az így kapott csíkokat egyenként megtekerjük, hogy spirálos hatást kapjunk.
A formát felvert tojással lekenjük, megszórjuk aszalt gyümölcsmixel, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20–25 perc alatt aranyszínűre sütjük. A kihűlt karácsonyfát porcukorral meghintjük.
Tipp
A mogyorókrém helyett használhatunk fahéjas cukrot vagy darált diót is. Ha igazán ünnepivé szeretnénk tenni, színes cukorgyöngyökkel vagy olvasztott fehér csokoládéval is díszíthetjük.