Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorókrémes karácsonyfa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g leveles tészta (előre nyújtott)
  • mogyorókrém
  • 1 db tojás
  • porcukor
  • aszalt gyümölcsök

Elkészítése

Az egyik kiterített leveles tésztát a rövid oldalával felfelé helyezzük a munkafelületre, és vastagon megkenjük mogyorókrémmel. A másik tésztalappal befedjük, majd a széleit levágjuk úgy, hogy karácsonyfa formát kapjunk.

A fa „ágait” úgy készítjük, hogy a két oldalt egyenlő csíkokra bevágjuk, de a középső vonalat nem vágjuk át. Az így kapott csíkokat egyenként megtekerjük, hogy spirálos hatást kapjunk.

A formát felvert tojással lekenjük, megszórjuk aszalt gyümölcsmixel, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20–25 perc alatt aranyszínűre sütjük. A kihűlt karácsonyfát porcukorral meghintjük.

Tipp

A mogyorókrém helyett használhatunk fahéjas cukrot vagy darált diót is. Ha igazán ünnepivé szeretnénk tenni, színes cukorgyöngyökkel vagy olvasztott fehér csokoládéval is díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mogyorokremes-karacsonyfa/