Elkészítése
Az élesztőt a cukros-langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a mogyorókrém kivételével) és hólyagosra dagasztjuk.
Langyos helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
4 egyforma cipóra osztjuk a megkelt tésztát. Az egyik cipót 30 cm átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük mogyorókrémmel.
Ezt félretesszük és egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk.
Ezt ráhelyezzük a mogyorókrémmel megkent tésztára, nyújtófával még egy kissé megnyújtjuk vagyis lenyomatjuk és 12 cikkekre vágjuk. A szeletek vastagabb végére teszünk egy kiskanál mogyorókrémet, majd innen kezdve feltekerjük. A megformázott kifliket sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
A másik 2 cipóval hasonló módon járunk el.
Felvert tojással megkenjük és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb 20 percig sütjük.








