Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorókrémes kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • 20 dkg mogyorókrém (kb)

Kenéshez

  • 1 tojás

Elkészítése

Az élesztőt a cukros-langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a mogyorókrém kivételével) és hólyagosra dagasztjuk.

Langyos helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.

4 egyforma cipóra osztjuk a megkelt tésztát. Az egyik cipót 30 cm átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük mogyorókrémmel.

Ezt félretesszük és egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk.

Ezt ráhelyezzük a mogyorókrémmel megkent tésztára, nyújtófával még egy kissé megnyújtjuk vagyis lenyomatjuk és 12 cikkekre vágjuk. A szeletek vastagabb végére teszünk egy kiskanál mogyorókrémet, majd innen kezdve feltekerjük. A megformázott kifliket sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.

A másik 2 cipóval hasonló módon járunk el.

Felvert tojással megkenjük és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb 20 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mogyorokremes-kifli-2/