Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorókrémes linzerek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • csipet só

Töltelék

  • 1 üveg mogyorókrém (kicsi)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kávéskanál étolaj
  • 1 evőkanál porcukor a hintéshez

Elkészítése

A lisztben elkeverjük a sót és a porcukrot, majd belemorzsoljuk a zsírt és a hozzáadott tojássárgájával szép, sima tésztává összedolgozzuk.

Folpackba csomagoljuk és legalább 3 órára (de nyugodtan lehet egész éjszakára is) hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mogyorókrémet szobahőmérsékleten tartjuk.

A hideg tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra kisodorjuk, linzerformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt lemezre téve 10-12 perc alatt szép világosra sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Figyelni kell, hipp-hopp megégnek!

A mogyorókrémet nyomózsákba téve jóval könnyebb dolgozni, így minden második linzer alját körkörösen megtöltünk vele és az aljuknál fogva ragasztjuk össze, majd 1 órán át pihentetjük, hogy a krém megdermedjen.

Ezután a csokoládét az olajjal együtt gőz felett felolvasztjuk és lehet evőkanállal is, de pici lyukú nyomózsákból folyatva is vékonyan csokicsíkokkal díszítjük a linzereket.

Miután a csoki rákötött, porcukorral meghintjük és dobozba téve másnapra megpuhul. Ez a linzer egy hétig is eláll és finom puha marad.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mogyorokremes-linzerek/