Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorókrémes piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótatésztához

  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál forró víz

Mogyorókrémhez

  • 25 dkg mogyoróvaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín

Díszítéshez

  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 marék apróra vágott földimogyoró

Elkészítése

A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.

A lisztet szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.

Egy gáztepsit (44*38 cm) béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).

Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, majd a sütőből kivett tésztát rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát (a konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen).

Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a mogyoróvajat majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a mascarponét és szintén keverjük simára a krémet.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mogyorókrémhez, hogy ne legyen túl lágy a krém (apránként keverjük hozzá a tejszínhabot, mert nem biztos hogy mind kell a krémbe).

A teljesen kihűlt piskótatésztát tekerjük ki a papírból, majd egyenletesen kenjük rá a mogyorókrémet. Ezután óvatosan tekerjük fel, majd helyezzük egy tálcára.

Az elkészült piskótatekercset szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.

A csokoládét olvasszuk fel, majd csorgassuk a süteményre és szórjuk meg az apróra vágott mogyoróval.

Ezután pár órára (vagy egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe (vagy hideg helyre) hogy a krém megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mogyorokremes-piskotatekercs-2/