Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorókrémes sajtkrémtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 15 dkg karamellás keksz (vagy sima vajas keksz)
  • 8 dkg vaj (olvasztva)
  • 375 gramm krémsajt (natúr)
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 5 evőkanál mogyorókrém (szobahőmérsékletű)
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kiskanál só
  • 1 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg törökmogyoró (tört és cukrozott )

Elkészítése

A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a langyosra hűlt, olvasztott vajjal.

Ezután egyenletesen oszlassuk el és nyomkodjuk egy tortaforma (24 cm) vagy tepsi (20*30 cm) aljára. Süssük elő 180 fokos sütőben 10 perc alatt.

Közben készítsük el a sajtkrémes alapot. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a keményítőt a cukorral és a sóval (azaz a száraz hozzávalókat). Egy másikban pedig a krémsajtot, a tejszínt, a mogyorókrémet és a vaníliát, majd robotgép segítségével kezdjük el keverni és egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Ezt követően apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket is.

Öntsük a krémet az elősütött kekszalapra. A sütő hőmérsékletét 165 fokra mérsékeljük és süssük a tortát ezen a hőfokon 60 percig. Amint letelt az egy óra, kapcsoljuk ki a sütőt, DE A TORTÁT HAGYJUK BENNE TOVÁBBI 60 PERCRE, így a süteményünk lassan fog lehűlni és az állaga csodásan krémes lesz.

A csokoládét mikróban olvasszuk fel és csorgassuk a langyosra hűlt süti tetejére, ezután szórjuk meg a mogyoróval. Én egy éjszakát szoktam a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek és könnyebben szeletelhető legyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mogyorokremes-sajtkremtorta/