Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg darált mogyoró
- 2 tk sütőpor
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg minőségi étcsokoládé
- 15 dkg mogyorókrém
- 5 dkg margarin
- 15 dkg csokoládé
- 2 maréknyi pörkölt mogyoró
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport és a darált mogyorót összekeverjük. Az étcsokoládét, a mogyorókrémet és a margarint gőz fölött összeolvasztjuk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a megolvasztott keveréket, végül a lisztet dolgozzuk bele. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 20 x 35 cm) öntjük a masszát, és 170 fokon készre sütjük (kb. 25 perc). Mikor kihűlt a süteményünk, a
15 dkg csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, ráöntjük a sütemény tetejére, és megszórjuk a felaprított pörköl mogyoróval.