Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 db tojás 15 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 25 dkg darált mogyoró 1 púpozott ek. liszt 1 tk. sütőpor A krém hozzávalói : 5 dl tejszín 1 csg. tejszínízű pudingpor 2,5 dl tej 2 csomag vaníliás cukor 5 dkg cukor 10 dkg reszelt csokoládé mogyoró a díszítéshez Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.09.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg darált mogyoró
  • 1 púpozott ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor

A krém hozzávalói :

  • 5 dl tejszín
  • 1 csg. tejszínízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg reszelt csokoládé
  • mogyoró a díszítéshez


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 4 ek. meleg vízzel, cukrokkal és sóval habosra keverjük, a tojáshabot hozzákeverjük.

A lisztet a sütőporral, darált mogyoróval összekeverjük, majd fakanállal könnyedén a tojásmasszához keverjük. A tésztát 34 ×35 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd megsütjük. A süteményről a sütőpapírt levesszük, és hagyjuk kihűlni, majd hosszában ketté vágjuk.

A krém elkészítése:

A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.

A tejszínes pudingport a cukrokkal és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.

A kihűlt pudinghoz adagoljuk apránként a keményre vert tejszínt, jól kihabosítjuk.

Végezetül a csokireszeléket beleforgatjuk.

Az alsó lapra kenjük a krém felét, beborítjuk a másik lappal, majd a maradék krémet is rákenjük.

Mogyoróval díszítettem. Hűtőbe tettem 1 órára és kockákra szeleteltem.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is