Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorós-vaníliás torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 db tojás

Töltelék

  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 100 g darált mogyoró
  • 2 evőkanál margarin

Díszítés

  • 1,5 dl habtejszín
  • 60 g darált mogyoró
  • pár kocka csokoládé

Elkészítése

Piskóta

A tojások sárgáját az 5 kanál porcukorral jól kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a sárgájával. Kanalanként, finom mozdulatokkal belekeverjük az 5 kanál lisztet. Sütőformába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és meleg sütőben megsütjük.

Töltelék

A pudingot az előírás szerint megfőzzük, majd langyosra hűtjük. Belekeverjük a margarint és a mogyorót, majd hagyjuk még egy kicsit hűlni. A kisült piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.

Díszítés

A felvert tejszínhabot elterítjük a torta tetején egy lapáttal, majd megszórjuk mogyoróval. A csokoládét megolvasztjuk, kicsit kihűtjük (ne forrón öntsük rá), majd tetszőleges módon rácsurgatjuk a tortára.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mogyoros-vanilias-torta/