Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Tea sütik, kekszek

Mogyoróvajas csokiskeksz

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a mogyoróvajas csokiskeksz omlós, mégis szaftos keksz, amelyben a darabos mogyoróvaj és az aprított csokoládé gondoskodik a telt ízekről. Gyorsan elkészíthető, és tökéletes kávé vagy tea mellé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
huszanke
Beküldte: 2013.09.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mogyoróvajat és a tojást. A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval összekeverjük, majd a masszához dolgozzuk. Ezután belekeverjük a tejet, végül az apróra tört csokoládét is hozzáadjuk.

A tésztából diónyi halmokat kanalazunk sütőpapírral bélelt tepsire, majd kissé lelapítjuk őket. Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 10–15 perc alatt megsütjük. A kekszeket a tepsiben hagyjuk kihűlni, így megtartják formájukat és állagukat.

Tipp

Ha még ropogósabb kekszet szeretnénk, szórhatunk a tetejére durvára vágott mogyorót is. A csokoládé egy részét fehércsokival helyettesítve változatosabb ízt érhetünk el.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is