Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyoróvajas csokiskeksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg rétes liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg mogyoróvaj (darabos )
  • 50 ml tej
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • kevés só
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítése

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mogyoróvajat és a tojást. A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval összekeverjük, majd a masszához dolgozzuk. Ezután belekeverjük a tejet, végül az apróra tört csokoládét is hozzáadjuk.

A tésztából diónyi halmokat kanalazunk sütőpapírral bélelt tepsire, majd kissé lelapítjuk őket. Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 10–15 perc alatt megsütjük. A kekszeket a tepsiben hagyjuk kihűlni, így megtartják formájukat és állagukat.

Tipp

Ha még ropogósabb kekszet szeretnénk, szórhatunk a tetejére durvára vágott mogyorót is. A csokoládé egy részét fehércsokival helyettesítve változatosabb ízt érhetünk el.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mogyorovajas-csokiskeksz/