Elkészítése
Tészta:
A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat és a tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd apránként a vajas keverékhez adjuk és egynemű tésztává dolgozzuk.
A tésztát folpackba csomagoljuk, majd legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy formázhatóvá váljon.
Formázás és sütés:
A pihentetett tésztából diónyi nagyságú golyókat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól 2-3 cm távolságra, mert sütés közben megnőnek. A golyókat enyhén lelapítjuk egy pohár talpával.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, majd a kekszeket 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük.
Díszítés:
A kihűlt kekszeket tetszés szerint olvasztott fehér csokoládéval díszíthetjük, ami nemcsak mutatós, de ízben is jól illik hozzá.
Tipp:
A keksz tésztájába keverhetünk apróra vágott étcsokoládét vagy darabolt mogyorót is, hogy még ropogósabb legyen. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, használjunk enyhén sós mogyoróvajat, ez remekül kiemeli a keksz édességét. A sütemény légmentesen zárva napokig friss marad.


