Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyoróvajas keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg mogyoróvaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Elkészítése

Tészta:

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat és a tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd apránként a vajas keverékhez adjuk és egynemű tésztává dolgozzuk.

A tésztát folpackba csomagoljuk, majd legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy formázhatóvá váljon.

Formázás és sütés:

A pihentetett tésztából diónyi nagyságú golyókat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól 2-3 cm távolságra, mert sütés közben megnőnek. A golyókat enyhén lelapítjuk egy pohár talpával.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, majd a kekszeket 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük.

Díszítés:

A kihűlt kekszeket tetszés szerint olvasztott fehér csokoládéval díszíthetjük, ami nemcsak mutatós, de ízben is jól illik hozzá.

Tipp:

A keksz tésztájába keverhetünk apróra vágott étcsokoládét vagy darabolt mogyorót is, hogy még ropogósabb legyen. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, használjunk enyhén sós mogyoróvajat, ez remekül kiemeli a keksz édességét. A sütemény légmentesen zárva napokig friss marad.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mogyorovajas-keksz-3/