Elkészítése
A grízes massza hozzávalóit jól összekeverjük és 30 percig állni hagyjuk.
Egy közepes tepsibe (20*34 cm-es az enyém) sütőpapírt teszünk. 3 darab leveles tésztát teszünk bele úgy, hogy a lapok között megkenjük olajjal.
Ha ez meg van, a pihentetett grízes masszának a felét rákenjük és megszórjuk a lecsepegett, felszeletelt őszibarack befőtt felével. Ezután a túró felét rászórjuk.
Ha ezzel megvagyunk ismét letakarjuk 3 darab olajjal megkent leveles tésztával, majd ráöntjük a megmaradt grízes masszát, amit a megmaradt őszibarack befőttel ismételten megszórunk és rámorzsoljuk a maradék túrót.
A rétegzést befejezzük 2 darab leveles tésztával, amit olajjal kentünk meg.
A tejfölt a tojással elkeverjük, majd rákenjük a süti tetejére.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 1 órán át sütjük. Ha kész porcukorral hintjük és teljesen kihűlve szeleteljük.
Jó étvágyat!


