Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mohácsi őszibarackos rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta (8 lap van benne)
  • 1 darab őszibarack konzerv
  • 50 dkg túró

Grízes masszához:

  • 700 g kefir (4*175 g)
  • 4,5 dl búzadara
  • 2 dl olaj
  • 40 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 citrom héja és leve
  • olaj

Tetejére:

  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 tojás

Elkészítése

A grízes massza hozzávalóit jól összekeverjük és 30 percig állni hagyjuk.

Egy közepes tepsibe (20*34 cm-es az enyém) sütőpapírt teszünk. 3 darab leveles tésztát teszünk bele úgy, hogy a lapok között megkenjük olajjal.

Ha ez meg van, a pihentetett grízes masszának a felét rákenjük és megszórjuk a lecsepegett, felszeletelt őszibarack befőtt felével. Ezután a túró felét rászórjuk.

Ha ezzel megvagyunk ismét letakarjuk 3 darab olajjal megkent leveles tésztával, majd ráöntjük a megmaradt grízes masszát, amit a megmaradt őszibarack befőttel ismételten megszórunk és rámorzsoljuk a maradék túrót.

A rétegzést befejezzük 2 darab leveles tésztával, amit olajjal kentünk meg.

A tejfölt a tojással elkeverjük, majd rákenjük a süti tetejére.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb 1 órán át sütjük. Ha kész porcukorral hintjük és teljesen kihűlve szeleteljük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mohacsi-oszibarackos-retes/