Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a vizet és óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Előmelegített sütőben, 160 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük egy 20*35 cm-es tepsiben. Ha megsült, akkor rácson kihűtjük. Mákos tészta: A hozzávalókat a megadott sorrandben alaposan összekeverjük, majd ugyanabban a tepsiben, amiben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2018.01.30.

Piskóta:

Mákos tészta:

Krém:

Elkészítése

Piskóta:

Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a vizet és óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.

Előmelegített sütőben, 160 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük egy 20*35 cm-es tepsiben. Ha megsült, akkor rácson kihűtjük.

Mákos tészta:

A hozzávalókat a megadott sorrandben alaposan összekeverjük, majd ugyanabban a tepsiben, amiben a piskótát sütöttük, 160 fokon kb 30 perc alatt megsütjük és kihűtjük.

Krém:

A tejben elkeverjük a tojássárgáját, a pudingporokat és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a margarint és jól kihabosítjuk a krémet.

Összeállítás:

A piskótánk ha kihűlt, akkor két lapra vágjuk vízszintesen. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a mákos tésztánkat. Ezt ismét krémmel kenjük, amire rátesszük a másik piskótát. Tetejét vékonyan krémmel fedjük és meghintjük cukros mákkal!

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is