Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mókás mákos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Mákos tészta:

  • 25 dkg darált mák
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj (olvasztva)
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom héja

Krém:

  • 3 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg margarin

Elkészítése

Piskóta:

Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a vizet és óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.

Előmelegített sütőben, 160 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük egy 20*35 cm-es tepsiben. Ha megsült, akkor rácson kihűtjük.

Mákos tészta:

A hozzávalókat a megadott sorrandben alaposan összekeverjük, majd ugyanabban a tepsiben, amiben a piskótát sütöttük, 160 fokon kb 30 perc alatt megsütjük és kihűtjük.

Krém:

A tejben elkeverjük a tojássárgáját, a pudingporokat és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a margarint és jól kihabosítjuk a krémet.

Összeállítás:

A piskótánk ha kihűlt, akkor két lapra vágjuk vízszintesen. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a mákos tésztánkat. Ezt ismét krémmel kenjük, amire rátesszük a másik piskótát. Tetejét vékonyan krémmel fedjük és meghintjük cukros mákkal!

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mokas-makos/