Piskóta:
Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a vizet és óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
Előmelegített sütőben, 160 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük egy 20*35 cm-es tepsiben. Ha megsült, akkor rácson kihűtjük.
Mákos tészta:
A hozzávalókat a megadott sorrandben alaposan összekeverjük, majd ugyanabban a tepsiben, amiben a piskótát sütöttük, 160 fokon kb 30 perc alatt megsütjük és kihűtjük.
Krém:
A tejben elkeverjük a tojássárgáját, a pudingporokat és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a margarint és jól kihabosítjuk a krémet.
Összeállítás:
A piskótánk ha kihűlt, akkor két lapra vágjuk vízszintesen. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a mákos tésztánkat. Ezt ismét krémmel kenjük, amire rátesszük a másik piskótát. Tetejét vékonyan krémmel fedjük és meghintjük cukros mákkal!
Jó étvágyat!