Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 17 dkg porcukor
- 1 kávéskanál darált kávé
- 1 tojás sárgája
- 1 egész tojás
- 20 dkg margarin
A krémhez:
- 1,25 dl erős feketekávé
- 2 evőkanál rétesliszt
- 13 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 2 kanál forró feketekávé
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm-re nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Szilikonos sütőpapírral fedett tepsiben megsütjük./3 nagy tepsivel sült ki/
A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a kettőt összekeverjük.
A krémmel betöltjük a kihűlt 2-2 korongot,a mázzal bevonjuk.
A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az étolajat és addig keverjük,míg a cukor el nem olvad,vagyis szép,fényes mázat kapunk.
Keverés közben pár másodpercre betettem a mikróba,majd újra kevertem.
[box style=”info”]Nagyon finom omlós, akár már a máz száradása után fogyasztható.[/box]