Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összekeverjük,majd felöntjük annyi tejjel, amennyivel könnyen gyúrható tésztát kapunk. Lisztezett deszkán rugalmasra gyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. A lapokat igen vékonyra nyújtjuk, villával megszúrkáljuk és előmelegített sütőben 180 fokon tepsi hátán aranylóra sütjük 8-10 perc alatt. A krém száraz hozzávalóit a zsírral összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a kávét és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Picipiros
Beküldte: 2023.01.03.

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összekeverjük,majd felöntjük annyi tejjel, amennyivel könnyen gyúrható tésztát kapunk.

Lisztezett deszkán rugalmasra gyúrjuk, majd 4 részre osztjuk.

A lapokat igen vékonyra nyújtjuk, villával megszúrkáljuk és előmelegített sütőben 180 fokon tepsi hátán aranylóra sütjük 8-10 perc alatt.

A krém száraz hozzávalóit a zsírral összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a kávét és a tejet, vigyázva, nehogy csomós legyen. Közepes láng felett, állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.

A még meleg lapokat rétegezzük a forró krémmel. A legfelső lapra nem kenünk. Letakarjuk tiszta konyharuhával és teszünk a tetejére valami nehezet. Én egy tepsi méretű iratokkal teli dobozt tettem rá. Kb 4 órán át hagyjuk így.

Levesszük a nehezéket róla, majd főzünk fél adag kávés krémet és jól megkenjünk vele a sütemény tetejét. Ezután egy éjszakára hagyjuk puhulni, dermedni.

Másnap reggel a széleit egyenesre vágjuk, rácsosan felszeleteljük és tálaljuk. Szabad levegőn napokig is eláll.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Picipiros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is