Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mokkakrémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 500 g finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • tej (amennyivel könnyen gyúrható tésztát kapunk)

Krémhez

  • 8 dkg finomliszt
  • 16 dkg cukor
  • 5 dkg zsír
  • 3 dl tej
  • 3 dl frissen főzött kávé

Tetejére

  • 4 dkg finomliszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 dkg zsír
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl frissen főzött kávé

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összekeverjük,majd felöntjük annyi tejjel, amennyivel könnyen gyúrható tésztát kapunk.

Lisztezett deszkán rugalmasra gyúrjuk, majd 4 részre osztjuk.

A lapokat igen vékonyra nyújtjuk, villával megszúrkáljuk és előmelegített sütőben 180 fokon tepsi hátán aranylóra sütjük 8-10 perc alatt.

A krém száraz hozzávalóit a zsírral összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a kávét és a tejet, vigyázva, nehogy csomós legyen. Közepes láng felett, állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.

A még meleg lapokat rétegezzük a forró krémmel. A legfelső lapra nem kenünk. Letakarjuk tiszta konyharuhával és teszünk a tetejére valami nehezet. Én egy tepsi méretű iratokkal teli dobozt tettem rá. Kb 4 órán át hagyjuk így.

Levesszük a nehezéket róla, majd főzünk fél adag kávés krémet és jól megkenjünk vele a sütemény tetejét. Ezután egy éjszakára hagyjuk puhulni, dermedni.

Másnap reggel a széleit egyenesre vágjuk, rácsosan felszeleteljük és tálaljuk. Szabad levegőn napokig is eláll.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mokkakremes/