Elkészítése
A margarint (vagy zsírt) felolvasztjuk egy megfelelő edényben, és rajta 6-7 percig pirítjuk a zabpelyhet. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tűzön kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. Hagyjuk hűlni.
Mikor langyosra kihűlt, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az áztatott mazsolát, a vagdalt diót, és végül a két felvert tojást. Sűrű tésztává dolgozzuk. Kizsírozott tepsire két evőkanál segítségével egyforma halmokat rakunk, és forró sütőben kb. 10 percig sütjük. Még melegen fellazítjuk a tepsiről, és fehér csokival csorgatjuk a tetejét.
Sztori
Én mindig sertészsírt használok. A mazsola helyett pedig kimagozott, felaprított meggykompóttal is szoktam csinálni. Így is nagyon finom, tartós, egyszerű édesség. Érdemes kipróbálni!
