Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zabpelyhes sütik

Molnár csók

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A margarint (vagy zsírt) felolvasztjuk egy megfelelő edényben, és rajta 6-7 percig pirítjuk a zabpelyhet. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tűzön kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. Hagyjuk hűlni. Mikor langyosra kihűlt, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az áztatott mazsolát, a vagdalt diót, és végül a két felvert tojást. Sűrű tésztává […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.26.

Hozzávalók

Elkészítése

A margarint (vagy zsírt) felolvasztjuk egy megfelelő edényben, és rajta 6-7 percig pirítjuk a zabpelyhet. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tűzön kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. Hagyjuk hűlni.

Mikor langyosra kihűlt, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az áztatott mazsolát, a vagdalt diót, és végül a két felvert tojást. Sűrű tésztává dolgozzuk. Kizsírozott tepsire két evőkanál segítségével egyforma halmokat rakunk, és forró sütőben kb. 10 percig sütjük. Még melegen fellazítjuk a tepsiről, és fehér csokival csorgatjuk a tetejét.

Sztori

Én mindig sertészsírt használok. A mazsola helyett pedig kimagozott, felaprított meggykompóttal is szoktam csinálni. Így is nagyon finom, tartós, egyszerű édesség. Érdemes kipróbálni!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is