Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Molnár csók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg margarin (vagy sertészsír )
  • 25 dkg zabpehely
  • 8 dkg kristálycukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 0,5 zacskó sütőpor
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál mazsola
  • 5 dkg vágott dió

Elkészítése

A margarint (vagy zsírt) felolvasztjuk egy megfelelő edényben, és rajta 6-7 percig pirítjuk a zabpelyhet. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tűzön kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. Hagyjuk hűlni.

Mikor langyosra kihűlt, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az áztatott mazsolát, a vagdalt diót, és végül a két felvert tojást. Sűrű tésztává dolgozzuk. Kizsírozott tepsire két evőkanál segítségével egyforma halmokat rakunk, és forró sütőben kb. 10 percig sütjük. Még melegen fellazítjuk a tepsiről, és fehér csokival csorgatjuk a tetejét.

Sztori

Én mindig sertészsírt használok. A mazsola helyett pedig kimagozott, felaprított meggykompóttal is szoktam csinálni. Így is nagyon finom, tartós, egyszerű édesség. Érdemes kipróbálni!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/molnar-csok/