Elkészítése
A tojásokat a cukorral körülbelül 5 perc alatt habosra verjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet, és tovább verjük. Végül hozzákeverjük a liszttel elkevert diót és sütőport. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük és elsimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült és kihűlt, a tésztát kettévágjuk.
A krém elkészítése:
A tejet a cukrokkal és a búzadarával felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított margarinnal, néhány csepp rum- és vaníliaaromával jól kikeverjük a főzött krémet. A tejszínhabot keményre felverjük, és a krémhez keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót is. A krémet jól lehűtjük.
A krém felét az alsó tésztalapra kenjük, majd rátesszük a felső tésztalapot, és a maradék krémet a tetejére simítjuk. A süteményt csokimázzal is bevonhatjuk, vagy durvára reszelt csokoládéval díszíthetjük.
Én epres joghurtos csokiforgáccsal díszítettem. Ez egy finom és kiadós sütemény. Jó étvágyat hozzá!


