Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mónika süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojás
  • 34 dkg cukor
  • 11 evőkanál víz
  • 12 dkg darált dió
  • 23 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg margarin
  • pár csepp vanília aroma
  • pár csepp rum aroma
  • 2 dl tejszínhab
Mónika süti

Elkészítése

A tojásokat a cukorral körülbelül 5 perc alatt habosra verjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet, és tovább verjük. Végül hozzákeverjük a liszttel elkevert diót és sütőport. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük és elsimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült és kihűlt, a tésztát kettévágjuk.

A krém elkészítése:

A tejet a cukrokkal és a búzadarával felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított margarinnal, néhány csepp rum- és vaníliaaromával jól kikeverjük a főzött krémet. A tejszínhabot keményre felverjük, és a krémhez keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót is. A krémet jól lehűtjük.

A krém felét az alsó tésztalapra kenjük, majd rátesszük a felső tésztalapot, és a maradék krémet a tetejére simítjuk. A süteményt csokimázzal is bevonhatjuk, vagy durvára reszelt csokoládéval díszíthetjük.

Én epres joghurtos csokiforgáccsal díszítettem. Ez egy finom és kiadós sütemény. Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/monika-suti/