Hozzávalók:
Tészta
- 4 db tojás
- 25 dkg porcukor
- 10 evőkanál víz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém
- 5 dl tej
- 5 evőkanál gríz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgát kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végül a keményre vert tojásfehérjét. Kisütjük mint a piskótát, ha kihűlt kettévágjuk.
A krémhez a tejbe megfőzzük a grízt a vaníliás cukorral, majd kihűtjük. A Ramát kikeverjük a porcukorral, és a kettőt összekeverjük, végül belekeverjük a diót. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a felső lapot, majd egy kis krémmel megkenjük a tetejét is.
Díszíthetjük a tetejét darált dióval,csoki reszelékkel! Én fehér csokit reszeltem rá!