Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Morzsás almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt 20 dkg vaj 7 dkg barna cukor 1 db tojás (nagy) csipet só Almás réteg hozzávalói: 5-6 db édes alma 1 citrom leve 3 dkg barna cukor 1 cs vaníliás cukor 1 tk őrölt fahéj 1/2 tk őrölt szerecsendió Hozzávalók a morzsához: 10 dkg puha vaj 10 dkg […]

Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
KGizi
Beküldte: 2016.08.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 7 dkg barna cukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • csipet só

Almás réteg hozzávalói:

  • 5-6 db édes alma
  • 1 citrom leve
  • 3 dkg barna cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt szerecsendió

Hozzávalók a morzsához:

  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 citrom reszelt héja


Elkészítése:

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a villával enyhén felvert tojás.

Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába, és tegyük be legalább egy fél órára a hűtőbe.

Egy teflonos sütőformába keresztbe tegyünk két vastagabb csík sütőpapírt úgy, hogy jóval túllógjon a forma szélén. (így könnyen kitudjuk majd emelni a formából a megsült pitét)

Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd a fólián nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra. Ezután béleljük ki vele a formát.

Az almát hámozzuk meg, majd negyedeljük fel, és távolítsuk el a magházat. Ezután facsarjuk rá a citromlevet, majd forgassuk alaposan össze. (így az alma nem barnul meg a felhasználásig)

Ezután az felnegyedelt almát vágjuk fel kb. 0,5 cm vastag szeletekre, és szintén forgassuk össze a citromlével.

A barna cukorhoz keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szerecsendiót.

Ezután a formában lévő tésztára tegyük rá az almaszeleteket, majd szórjuk meg a cukros keverékkel.

A lisztet keverjük össze a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a cukrot, és a felkockázott puha vajat. Ezután morzsoljuk össze úgy, hogy darabos morzsát kapjunk.

Az almaszeletek tetejére ezután egyenletesen szórjuk rá a durva morzsát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 perc alatt szép aranyszínűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd a papírcsíkok segítségével, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk. Én pl. készítettem hozzá egy habos mascarponekrémet és azzal kínáltam.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is