Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- 15 dkg margarin
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
Töltelék:
- 1 kg alma
- cukor ízlés szerint
- fahéj
Öntet:
- 50 dkg túró
- 200 ml tejföl
- 3 tojás
- 4 dkg búzadara
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, ha nagyon száraz lenne adjunk hozzá pár csepp tejet, de a tészta maradjon morzsás.
A morzsa 2/3-ad részét egy 20*30 cm-es tepsibe szórjuk, amit előtte sütőpapírral bélelünk vagy jól kivajazunk. Erre tesszük a megtisztított, kockára vágott és kissé megpárolt almát.

Az öntet hozzávalóit jól kikeverjük, majd az almára öntjük úgy, hogy mindenhova jusson. A maradék morzsát rászórjuk a tetejére.
Előmelegített 170 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.
[box style=”info”]Én mindig dupla adagot csinálok,mivel nagyon szeretjük.[/box]