Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Morzsás kávé süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg vaj

Töltelék

  • 3 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg túró
  • 0,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 dl kávé

Elkészítése

Először olvasszuk fel a vajat, majd morzsoljuk hozzá a szitált lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, és alaposan keverjük össze. A túrót tegyük egy másik tálba, adjuk hozzá az olvasztott vajat, a porcukrot, a pudingport, a kávét, és a tojások sárgáját, majd keverjük simára. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a túrós keverékbe, hogy könnyű, habos krémet kapjunk.

Vajazzunk ki egy tepsit, majd morzsoljuk bele a tészta 2/3-át, és nyomkodjuk le kissé, hogy egyenletes alapot kapjunk. Simítsuk rá a túrókrémet, majd a maradék tésztát morzsoljuk rá a tetejére.

Süssük a sütit 170 fokos sütőben 45 percig, amíg a teteje aranybarnára sül és a közepe is megszilárdul. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/morzsas-kave-suti/