A habtejszínt egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, majd felforraljuk. Belekeverjük a diót (vagy az ízlés szerint fele-fele arányban mandulát), a kandírozott narancshéjat és a reszelt narancshéjat, majd ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a lisztet, amit alaposan elkeverünk, majd hagyjuk a masszát hűlni.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanállal vagy habzsákkal diónyi vagy féldiónyi halmokat adagolunk. Fontos, hogy a halmok között bőven hagyjunk helyet, mivel sütés közben szétterülnek. Az előmelegített, 190 fokos sütőben (nem légkeveréses!) 6-7 percig sütjük, amíg a szélek barnulni kezdenek. Ezután kivesszük, és hűlni hagyjuk. Amikor a sütik szilárdulni kezdenek, óvatosan kiszedjük őket.
A csokoládét apróra törjük, és kevés olajjal mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton, többször megkeverve megolvasztjuk. A sütik simább, sütőpapírral érintkező oldalát csokoládéval bevonjuk, majd hagyjuk megszáradni.
Hasznos tippek a hibák elkerüléséhez:
A masszát csak forrásig hagyjuk a tűzön, különben besűrűsödik, és a sütik nem terülnek el megfelelően. Ilyenkor vastagak, tömörek és fénytelenek lesznek. Ez javítható, ha egy kis habtejszínt és porcukrot adunk hozzá.
Ha a tészta túlzottan szétterül, a szélei csipkések és törékenyek lehetnek.
Ennek okai:
Nem hevítettük a keveréket a forrásig.
A cukortartalom túl magas.
A sütőlemezt túlvajaztuk.
Az első esetben a masszát újból fel kell hevíteni forrásig, majd egy kevés lisztet hozzáadva helyrehozható. A túlcukrozást elkerülhetjük, ha a narancshéjról alaposan lecsepegtetjük a cukorfelesleget.