Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mozart golyó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg nugátmassza
  • 30 dkg marcipán
  • 10 dkg pisztácia
  • 40 dkg étcsokoládé (70 %-os)


Elkészítése:

A zöldpisztáciát mozsárban pépesre zúzzuk, a marcipánt megfelezzük, majd az egyik részéhez dolgozzuk.

A nugátból golyókat formázunk, a marcipánokat vékonyra kinyújtjuk, kb fél cm-esre, kis korongokat szaggatunk belőle, egy zöld és egy fehér marcipánnal a nugátot körbe öleljük, golyóvá formáljuk.

Az étcsokit gőz felett olvasztjuk, a golyókat fogpiszkálóra szúrva belemártjuk, hungarocelre szúrva hagyjuk kihűlni, megkötni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mozart-golyo-2/