Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mozart kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 160 g vaj
  • 80 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • csipet só
  • 7 tojás
  • 90 g kristálycukor
  • 190 g liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 1 kkanál rumaroma
  • 70 g apróra vágott főzőcsokoládé


Elkészítése:

A vajat a porcukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.

Beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, a csokoládét. Kuglófformában, előmelegített sütőben 180’C-on 50-60 percig sütjük, légkeveréssel sütöttem, a formában hagyjuk kihűlni.

A tetejére tortabevonót raktam, amit vajjal tettem lágyabbá, folyósabbá.

Szilikon formában sütöttem, abból tökéletesen ki tudtam szedni. Arra figyelni kell, amikor beleöntöd a tésztát, simítsd el, mert ha nem, sülés után faragni kell az aját, hogy ne álljon ferdén! 🙂

A formám átmérője 23cm, a süti pedig 8 cm magas lett.

[box style=”info”]Lehet bele tenni mazsolát, vagy aszalt gyümölcsöt, nálunk a párom nem szereti.

Sárgabarackkal is tálalhatod.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mozart-kuglof/