Elkészítése
Hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- 1 kis kanál sütőpor
- 10 dkg cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- csipetnyi só
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- 2,5 dl folyadék (tej, tejföl, író)
- 20 dkg gyümölcs (bogyós, vagy apróra darabolt)
- 1 marék darabolt csokoládé (szaloncukor)
Elkészítése:
A lágy vajat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejfölt és kézi mixerrel simára keverjük.
Apránként hozzáadjuk a és a sütőport, majd azokat a hozzávalókat, amiket kiválasztunk. Az egyik adaghoz darabolt narancs és darabolt szaloncukor, a másokhoz narancs, mazsola és szaloncukor.
A harmadikhoz pedig minden, ami itthon volt. 🙂 Mindegyik adagba került citrom- és narancshéj is.
A kikavart masszát muffin formákba osztjuk és 180 fokosra előmelegített sütőben, aranyszínűre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

