Elkészítése
A meggyes réteg elkészítése
Először egy kisebb tepsit kivajazunk, majd megszórjuk búzadarával, hogy a sütemény ne ragadjon le. Az üveges meggyeket fél-fél üveg rumaromával elkeverjük, és fél óráig hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezt követően a meggyet kinyomkodjuk, hogy ne maradjon túl sok leve, majd a tepsi aljára helyezzük. A meggyre ízlés szerint szórunk mákot (nem darálva), valamint szeletelt mandulát.
A tészta elkészítése
A lisztet összekeverjük a müzlivel és a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Az egészet robotgéppel alaposan összedolgozzuk. A kapott tészta kicsit tömörebb lesz, de ha túl keménynek tűnik, egy kevés meggylével lazíthatjuk. Az elkészült tésztát a meggyes rétegre öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
Sütés
A süteményt 175-180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Közben fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a belseje is megfelelően átsült-e. A sütési idő körülbelül 40 perc.
A tejbegríz elkészítése
Amíg a sütemény sül, elkészítjük a tejbegrízt. A tej, cukor és búzadara segítségével hígabb állagú tejbegrízt főzünk. Miután langyosra hűlt, hozzákeverünk egy kis darab vajat, de ezt ízlés szerint el is hagyhatjuk.
Tálalás
Amikor a sütemény kihűlt, felszeleteljük, és a tányérra fordítva tálaljuk, hogy a meggyes réteg kerüljön felülre. A tejbegrízes öntettel meglocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
