Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Müzlis-meggyes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl finomliszt
  • 1 dl müzli
  • 3 dl cukor
  • 1,5 dl olaj

Az alsó réteghez

  • 2 üveg magozott meggybefőtt
  • 2 üvegcse rumaroma
  • 3-4 evőkanál darált mák
  • 2 evőkanál szeletelt mandula
  • 2 evőkanál búzadara
  • kevés vaj

Öntet

  • 0,5 liter tej
  • kb 3 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál cukor
  • kevés vaj (ízlés szerint)
Müzlis-meggyes

Elkészítése

A meggyes réteg elkészítése

Először egy kisebb tepsit kivajazunk, majd megszórjuk búzadarával, hogy a sütemény ne ragadjon le. Az üveges meggyeket fél-fél üveg rumaromával elkeverjük, és fél óráig hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezt követően a meggyet kinyomkodjuk, hogy ne maradjon túl sok leve, majd a tepsi aljára helyezzük. A meggyre ízlés szerint szórunk mákot (nem darálva), valamint szeletelt mandulát.

A tészta elkészítése

A lisztet összekeverjük a müzlivel és a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Az egészet robotgéppel alaposan összedolgozzuk. A kapott tészta kicsit tömörebb lesz, de ha túl keménynek tűnik, egy kevés meggylével lazíthatjuk. Az elkészült tésztát a meggyes rétegre öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.

Sütés

A süteményt 175-180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Közben fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a belseje is megfelelően átsült-e. A sütési idő körülbelül 40 perc.

A tejbegríz elkészítése

Amíg a sütemény sül, elkészítjük a tejbegrízt. A tej, cukor és búzadara segítségével hígabb állagú tejbegrízt főzünk. Miután langyosra hűlt, hozzákeverünk egy kis darab vajat, de ezt ízlés szerint el is hagyhatjuk.

Tálalás

Amikor a sütemény kihűlt, felszeleteljük, és a tányérra fordítva tálaljuk, hogy a meggyes réteg kerüljön felülre. A tejbegrízes öntettel meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/muzlis-meggyes/