Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 db tojás 20 dkg margarin 20 dkg liszt 20 dkg kristálycukor 1/2 kk szódabikarbóna 4 db alma 2 ek mazsola 1 tk őrölt fahéj Elkészítése: Egy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral és az aljára rászórunk a kimért kristálycukorból 2-3 ek-nyi mennyiséget. Az almákat megmossuk, kettévágjuk, kicsumázzuk és 2 db-ot szeletekre vágunk, majd gusztán elrendezzük […]

Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
5 adag
pontycomb
Beküldte: 2016.06.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 4 db alma
  • 2 ek mazsola
  • 1 tk őrölt fahéj


Elkészítése:

Egy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral és az aljára rászórunk a kimért kristálycukorból 2-3 ek-nyi mennyiséget.

Az almákat megmossuk, kettévágjuk, kicsumázzuk és 2 db-ot szeletekre vágunk, majd gusztán elrendezzük a cukorral megszórt sütőforma alján és szórunk rá 1 ek mazsolát.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A tojásokat a cukorral, a szódabikarbónával, a lágy margarinnal és a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a mazsola másik felét és a másik 2 db kockára vágott almát. Az így készített sűrű masszát rákanalazzuk az almaszeletekre, gondosan elsimítjuk és kb. 50-60 perc alatt (légkeveréssel) szép barna színűre sütjük.

Végül pár perc pihentetés után tálcát helyezünk rá és átfordítjuk a süteményt. Lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután kihűlt, szeletelve fogyasztható!

[box style=”info”]Ez a nagyon régi recept az “almavariáció”, de ugyanígy készíthető körtével, szilvával, barackkal, ill. olyan gyümölcsökkel, amik nem kifejezetten lédús fajták!
A tortaforma lehet jénai, tepsi, kuglóf forma…stb. én imádom ezt a kis hosszúkás tepsimet, sokféle süteményt készítek benne..[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is